Sistemul de degivrare acoperisuri a devenit o aplicatie des intalnita in ultima perioada si in Romania. Acest fapt se datoreaza modificarii climei: ierni in care ninge mai rar dar mai intens.
Problema poate fi rezolvata odata cu instalarea unui sistem de degivrare Helix pe elementele acoperisului cum sunt cele din imediata apropiere a jgheaburilor, doliile, jgheaburile si burlanele. Este importanta instalarea sistemului de degivrare atat pe zonele in care se acumuleaza zapada sau gheata cat si pe zonele care preiau apa rezultata in urma topirii.
Sistemul de degivrare acoperisuri poate preveni
- producerea de pagube ale acoperisului prin acumularile de zapada si gheata
- accidentarile si pagubele produse de turturii de gheata din jgheaburi si burlane
- infiltratiile de apa in peretii cladirii
Avand in vedere aceste beneficii putem spune ca un sistem complet de degivrare acoperisuri este instalat pe trei zone: zone de acoperis, jgheaburi si burlane. In acest sens va punem la dispozitie pe langa cablurile incalzitoare si o gama completa de accesorii compatibile cu diversele materiale utilizate in constructia acoperisurilor.
Dimensionarea sistemelor de degivrare acoperisuri, jgheaburi si burlane
In general pentru degivrare acoperisuri se utilizeaza cabluri cu puterea de 20 sau 30W/ml dispuse pe suprafetele de acoperis vizate si in jgheaburi si burlane.
Pentru zone de acoperis puterea instalata a sistemului de degivrare poate fi 250W/m², iar pentru jgheaburi si burlane intre 30 si 60W/ml, pentru dimensiunile uzuale. Dat fiind faptul ca fiecare acoperis este diferit (orientare, materiale utilizate in constructie, inclinatie, forma etc.) este bine sa apelati la un specialist Helix in dimensionarea sistemelor de degivrare.
Alegerea echipamentelor pentru sistemul de degivrare
Pentru aplicatiile de degivrare acoperisuri, jgheaburi si burlane este important sa alegeti cabluri de incalzire cu protectie la actiunea razelor ultraviolete UV.
Astfel va asigurati ca elementele incalzitoare nu vor fi afectate de actiunea agresiva a soarelui si de temperaturile inalte ce se pot inregistra in timpul verii pe zonele de acoperisuri.
Un consultant Helix sau partener autorizat Helix noastre va poate recomanda cu exactitatea echipamentele necesare proiectului dumneavoastra de degivrare.
Pe baza unei vizite la locatia proiectului, o schema sau proiect se va alege solutia optima de degivrare astfel incat gheata si zapada de pe acoperisuri sa nu mai cauzeze probleme iarna.
Pentru realizarea sistemelor de degivrare acoperisuri va recomandam:
1. cabluri incalzitoare cu putere constanta, rezistente la UV, VCDR si TuffTec®.
2. cabluri incalzitoare cu autolimitare SelfTec®.
3. termostate ETN, DTR, ETR, ETO si senzori specifici.